Charkprodukter is no good!

Åter igen har det kommit larm om hur dåligt det är att äta charkprodukter; såsom korv, skinka, salami, kalkon.. ja helt enkelt allt det där rosa skivade köttet med lång hållbarhet som ligger inplastat i affärerna. Som många äter i någon form varje dag. Lite skinka på frukostmackan, lite korv till lunch och så kanske en kalkongratäng till middag. Andra äter mindre, men frågan är vilken mängd som är "riskfri" att äta? Jag har helt valt bort charkprodukter, det gjorde jag redan för flera år sedan. Dels har jag aldrig varit ett stort fan av korv och dylikt, men sen vill jag inte heller äta något som jag vet ökar risken för cancer. Och jag vill ABSOLUT inte ge det till mina barn! Det finns nog inget klart svar på vad det är som ger den ökade cancerrisken, men mycket talar för att det är natriumnitrit (mer känt under E 250) som man tillsätter för att konservera köttet. Det ger även den rosa färgen till köttet. En annan faktor som spelar in kan vara de ämnen som bildas när man röker köttet. Eller kombinationen? Jag vet i alla fall att jag mår väldigt dåligt av rökt mat, det känns som att min mage inte klarar av att bryta ner det. Så något knas är det ju.

Man får inte invaggas i den falska tron att farbror staten skyddar oss, att det skulle vara säkert att äta eftersom det ju tillåts att säljas? Vi blir inte skyddade. För varför fortsätter då dessa produkter att säljas, när de gång på gång bevisas vara cancerframkallande? Det handlar om pengar, och det vågar jag hävda utan att vara det minsta konspiratioriskt lagd. För det finns mycket pengar att tjäna på mat som håller länge, som har fin färg så att många lockas att köpa det.

 

Idag la jag upp en länk på Facebook från Aftonbladet, där de skrev om WHO:s forskning som visar att charkprodukter är cancerframkallande. Det var inte länge den länken fick ligga uppe, tydligen trampade Aftonbladet någon på tårna och de tog snabbt bort den. Jag har sett det förut. Så himla tråkigt! Varför ska det mörkas?

Jag tycker inte att det är svårt att lista ut svaret.

 

 

26 Oct 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)